Každý dobre vie, že ak chce schudnúť, musí kontrolovať kvalitu a príjem tukov z jedál, ktoré
konzumuje.

Zamerajme sa bližšie na nasledovné kroky:

1. Ako obmedziť príjem skrytého a nevhodného tuku
2. Ako vám tuky pomáhajú chudnúť?
3. Ako používať najlepšie tuky?

V dnešnom článku si rozoberieme bližšie prvý bod, a síce ako obmedziť príjem skrytého a
nevhodného tuku:

  • nenatierajte si na chlieb a pečivo maslo, plnotučný margarín alebo tavený syr – hlavne nie hrubú vrstvu
  • z jedálnička vypustite vyprážané, fritované a v tuku pečené potraviny
  • nekonzumujte alebo výrazne obmedzte údeniny, mäsové konzervy, tučné mliečne výrobky, polotovary a mrazené jedlá, ktoré obsahujú veľa syra, smotany, plnotučného sušeného mlieka, vajíčka a sušené vajíčka
  • medzi jedlami nekonzumujte sladkosti s obsahom tuku, napolitánky, zákusky, krémové tyčinky, nekvalitné mliečne čokolády, keksy z bielej múky, koláče z lístkového a lineckého cesta
  • nepečte koláče a zákusky plnené tukom a nadstavovaným krémom – radšej voľte modernejšie a zdravšie recepty
  • snažte sa zmeniť niektoré stereotypy pri varení – do receptov dávajte menej tuku, pri varení ryže a cestovín žiaden tuk nepoužívajte, namiesto mastenia plechu používajte kvalitný papier na pečenie, namiesto rôznych tvrdých syrov použite radšej výraznejší parmezán, ktorého stačí použiť menej a podobne
  • nepožívajte pochutiny typu: tatárska omáčka, majonéza, omáčky a dressingy na vaječnom alebo smotanovom základe
Rate this post

Od Honza

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *